Nyt fra arbejdsholdene
Februar 2008

Høng

8. februar 2009

 

 


Carl Otto spænder forstærkninger
fast i Cxm 4508

 

I januar har arbejdet også koncentreret sig om Cxm 4508.

 

 


Jens svejser forstærkninger i
Cxm 4508

 

Indvendigt i vognen er der skruet forstærkninger på ca. hvert andet spær. Forstærkningerne er blevet svejset sammen med de langsgående firkantrør, som igen er boltet til vognsiderne.
Vognkassen har også fået monteret specialfremstillet x-formet forstærkninger mellem 4 sæt stolper i hver side.
Da alle disse forstærkninger var på plads, blev de taljer der holdt vognkassen på plads fjernet. Vognkassen flyttede sig kun ganske få mm, så forstærkningerne har hjulpet meget.
Nu arbejdes der på at rette taget over endeperronerne op. Her skal også skrues forstærkninger på.

 

 


Jan Erik monterer baghjul på
rangertraktor 2

 

De nye bagdæk er blevet monteret på rangertraktor 2. Køleren er også blevet monteret og kølervæske påfyldt, så traktoren er snart klar til drift.

På K 564 arbejdes der på at rette diverse småskavanker som blev fundet ved julekørslerne. Der arbejdes også på at montere pyrometret igen. Leverandøren har repareret det uden beregning, men vi har ikke fået oplyst hvad fejlen var. Der er fremstillet en lomme i rustfrit stål til føleren, så den ikke kommer direkte i kontakt med den overhedede damp i samlekassen.

OHJ 24

er blevet flyttet til Høng i slutningen af januar. Læs reportagen om flytningen.

OHJ 38 i Kalundborg

Der arbejdes stadig på ombygningen af nittebøjlen.

Kilesporene i akselportene er ved at blive bearbejdet i rette facon. Meget foregår med håndkraft, så det er langsommeligt.

Drivhjulsættet er blevet drejet af. For at komme ned i rent materiale, blev hjuldiameteren mindre end på det kobbelhjul der allerede var drejet af, så det må op en gang til.

Se billeder på www.ohj38.dk